Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Statisticile ne arata ca o proportie mai mare de 50% din populatia lumii sufera de diverse afectiuni in ceea ce priveste vederea, iar 4 din 6 oameni nu pot vedea bine. Vestea buna este ca pentru toate aceste probleme exista solutii astfel ca va puteti corecta vederea cu ajutorul lentilelor de contact sau puteti face operatii cu laser, datorita medicinei moderne. Insa, exista si alte tactici care va ajuta sa aveti o vedere mai sanatoasa. Faceti cateva exercitii simple intr-un ritual zilnic si veti vedea ca va simtiti mult mai bine. De cele mai multe ori, persoanele care au reale probleme cu vederea petrec prea mult timp in fata calculatorului, mostenesc genetic anumite boli sau au vederea slabita din cauza varstei. Iata care sunt exercitiile recomandate pentru anumite afectiuni.

*Pentru miopie sau prezbitism

Miopia si prezbitismul pot fi corectate destul de usor daca decideti sa faceti cateva exercitii simple deosebit de benefice, pastrand un ritm saptamanal. Asezati-va pe scaun intr-o incapere spatioasa  si priviti drept spre un obiect care se afla in imediata apropriere si apoi catre unul care se afla mai departe. La fiecare la 10 secunde schimbati traiectoria privirii si mentineti ochii atintiti spre acel loc pentru aproximativ 5 minute. Veti observa, ca repetat pentru mai multe zile la rand, acest exercitiu va imbunatateste in mod evident vederea.

*Exercitii de clipire

Puteti face si exercitii de clipire deoarece acestea imbunatatesc calitatea vizuala si pun in miscare muschii oculari. Daca aveti privirea concentrata catre un monitor pentru timp indelungat veti clipi mai rar ceea ce determina slabirea muschilor oculari si, ca urmare, veti avea senzatia de ochi uscat.

*Figura invizibila in forma de 8

Imaginati-va cifra 8 si miscati-va ochii pe liniile cifrei, astfel incat sa urmariti cu privirea conturul ei. Faceti acest lucru pentru 5 minute apoi pentru altele 5 minute priviti in sens invers. Acest exercitiu este eficient pentru tonifierea muschilor oculari.

*Acoperierea fetei

Incercati sa va acoperiti fata cu mainile dar nu apasati sa puteti vedea intunericul si sa puteti clipi cu usurinta. Aceasta strategie are efectul de a indeparta tensiunea din jurul ochilor. Daca faceti parte din categoria persoanelor care folosesc foarte mult calculatorul la locul de munca cu siguranta veti avea nevoie sa va acoperiti ochii cand va simtiti obositi. Daca stati cu ochii atintiti spre monitor pentru ore in sir muschii vizuali se vor slabi si implicit, si vederea va avea de suferit.