Diabetul si problemele oculare

Diabetul poate fi o boala erediata, insa acesta poate aparea si din alte cauze, cum ar fi din cauza sistemului nervos sau chiar a alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, aceasta boala poate afecta fiecare parte a corpului si, nu in ultimul rand, vederea, iar vasele mici de sange ale ochiului sunt afectate adata cu cresterea nivelului de zahar in sange. In acest fel, poate aparea o afectiune numita retinopatie diabetica. Si afectiunile precum cataracta sau glaucomul, apar in mod frecvent la cei care sufera de diabet.

De asemenea, persoanele cu diabet sunt supuse unor probleme oculare destul de grave in comparatie cu cei care nu sufera de aceasta boala insa cei mai multi se confrunta doar cu tulburari oculare minore. Pentru a intampina aceste probleme, este indicat sa faceti controale regulate la oftalmolog sau la optica medicala. In acest fel veti avea grija de sanatatea ochilor iar eventualele probleme pot fi descoperite si tratate la timp, in mod eficient.

Persoanele care sufera de diabet sunt predispuse in proportie de 40% sa aibe glaucom, iar odata cu trecerea timpului sansele cresc tot mai mult iar riscul este tot mai mare,de indata ce persoanele inainteaza in varsta. Glaucomul apare cand presiunea se acumuleaza in ochi insa vestea buna este ca exista diverse tratamente pentru aceasta afectiune. Datorita medicinei moderne exista medicamente pentru a reduce presiunea din ochi, sau puteti opta pentru o interventie chirurgicala.

Optica medicala Nordik Optik va ofera sfaturi deosebit de utile pentru a evita problemele oculare si ar trebui sa tineti cont de ele.

*Mentineti sub control nivelul zaharului din sange

Este indicat sa va mentineti glicemia si tensiunea arteriala sub control pentru ca hipertensiunea mareste riscul sa apara o diversitate de probleme oculare deosebit de grave.

*Renuntati la fumat.

Efectuati un control la ochi profesionist cel putin o data la o jumatate de an si adoptati un stil de viata sanatos, fara fumat si bauturi alcoolice.